Petelinji zajtrk
Velentin Perko

Velentin Perko

(direktor fotografije – Petelinji zajtrk)

Valentin Perko je kot direktor fotografije diplomiral na FAMU. Dejaven je na področju reklam, televizije in kinematografije. Sodeloval je tudi pri vrsti študentskih filmov na AGRFT.

Filmografija (celovečerni filmi)

  • Prestop (1980)
  • Učna leta izumitelja Polža (1982)
  • Nobeno sonce (1984)
  • Dih (1983)
  • Sonce za dva (1986)
  • Maja in vesoljček (1988)
  • Coprnica Zofka (1988)
  • Ječarji            (1990)
  • Triangel (1991)
  • Morana (1993)
  • Ekspres, ekspres (1995)
  • Herzog (1995)
  • Brezno (1998)
  • Nepopisan list (2000)

Filmografija (televizijski filmi)

  • Paralele (1987)
  • Vaški učitelj (            1993)
  • Pet majskih dni (1997)
  • Steber (1997)
  • Novi svet, tv nadaljevanka, 5 delov (2003)

Nagrade

Teden slovenskega filma Celje: nagrada Metod Badjura za fotografijo:

  • Celovečerni film Prestop
  • Celovečerni film Maja in Vesoljček
  • Celovečerni film Ječarji

Slovenski filmski festival v Protorožu: nagrada za fotografijo:

  • Celovečerni film Triangel
  • Celovečerni film Morana (skupaj z nagrado podjetja Kodak)
  • Celovečerni film Herzog (skupaj z nagrado podjetja Kodak)
  • Celovečerni film Ekspres, ekspres
www.petelinjizajtrk.com | kontakt | press